Uspešna poseta kini

15:09 07. 06. 2024. FoNet | Velimir ilić

BEOGRAD/PEKING - Potpredsednica Skupštine Srbije Marina Raguš izjavila je na završetku posete NR Kini da očekuje da Srbija produbi saradnju sa najznačajnijim kompanijama iz kineskog grada Šendžena, a savetnik predsednice Skupštine Mihailo Jovanović ocenio je da je poseta Kini završena sa velikim političkim i privrednim rezultatima, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

"Očekujem da Srbija produbi saradnju sa najznačajnijim kompanijama iz kineskog grada Šendžena i mi smo imali priliku da vidimo neke od najznačajnijih kompanija tog grada, poput Huaveija, BYD, Mindray, Ubtech, kao i da se sastanemo sa predsednikom Stalnog komiteta narodnog kongresa Šendžena Daijem Junglongom”, rekla je Raguš.

Savetnik predsednice Skupštine Mihailo Jovanović ocenio je da je poseta Kini završena sa velikim političkim i privrednim rezultatima. Govoreći o visokotehnološkim kompanijama iz Šendžena, istakao je da te kompanije izdvajaju od 20 do 30 odsto svojih prihoda na istraživanje i razvoj, kao i da one u svim oblastima koriste veštačku inteligenciju. (kraj) vip/bdr

Share: