Pružiti studentima zaštitu

19:12 12. 06. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

NOVI SAD - Pokret slobodnih građana (PSG) apelovao je danas na policiju da se uzdrži od bilo kakve intervencije nad studentima Univerziteta u Novom Sadu koji su blokirali zgradu Rektorata uoči izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.

Docent dr Radivoje Jovović poručio je u ime PSG da je autonomija univerziteta nepovrediva pravna i društvena tekovina i da reakcija policije "može biti prihvatljiva samo u vanrednim okolnostima - što ovde nije slučaj, jer je reč o nenasilnim studentima koji traže samo jedno: slobodne i poštene izbore na svom fakultetu".

"Podsećam javnost i na činjenicu da je izostala reakcija policije povodom okupacije tog istog Filozofskog fakulteta od strane lažnih studenata i jakih SNS momaka. Stoga, a naročito u kontekstu toga što je ovog puta reč o stvarnom studentskom organizovanju, pozivam organe reda da ne učestvuju u stvaranju pritisaka i zastrašivanju ovih mladih ljudi, te da ih puste da se bore za slobodu i poštenje u svojoj kući", naveo je Jovović, saopštio je PSG. (kraj) vem/mk

Share: