Vlast neprijatelj Zrenjanina

14:30 16. 06. 2024. FoNet | Davor Lukač

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) - Vojvođani pozdravila je danas odluku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina o saglasnosti kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu.

Ta odluka je, kako je istaknuto u saopštenju LSV, dokaz da proces izgradnje te velike fabrike automobilskih guma obiluje brojnim aktivnostima koje su duboko izvan zakonskog okvira, kao i da je "ponovo dokazano da je Gradska uprava neprijatelj Zrenjanina i njegovih građana".

Najnesposobnija lokalna vlast u istoriji Zrenjanina, skupljena sa koca i konopca, služi samo tome da se po nalogu Vlade Kinezima odobrava sve što zamisle i sve ono što u civilizovanim evropskim zemljama ne bi smeli ni da pomisle. Kršenje zakona i podaništvo kineskim tajkunima mora prestati. Zrenjanin je u srcu Evrope i mi nećemo dozvoliti da fabrika otrova guši njegove građane, poručila je LSV. (kraj) vbr/dal/bdr

Share: