Svi protiv rudnika litijuma

16:52 16. 06. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Narodna stranka pozvala je danas sve političke organizacije, javne ličnosti i poslanike u Skupštini da stanu protiv rudnika litijuma, u odbranu naroda i protiv uništenja Srbije, a predložila je i da se donese zakon o zabrani kopanja litijuma u Srbiji u narednih 100 godina.

Ta vanparlamentarna partije je u saopštenju ukazala da je rudnik litijuma kompanije Rio Tinto kod Loznice postao centralna tema političkog života u Srbiji i upozorila da bi to mogao biti i najveći slučaj državne korupcije i izdaja države, naroda i budućih generacija.

Rio Tinto pokušava da korumpira mnoge, među kojima i predstavnike vlasti, režimskih medija, institucija, nečasne predstavnike stručne javnosti, kao i predstavnike Evropske unije i Ambasade SAD, a nema sumnje da pokušava da obezbedi i svoje igrače u opoziciji. Srbiji je postavljen zahtev da isporuči svoj opstanak zarad zelene agende EU i profita jedne kompanije i od nje se očekuje da se žrtvuje zarad blagostanja EU, upozorila je Narodna stranka. (kraj) is/dal/bdr

Share: