Sramna i lažna presuda

12:22 28. 06. 2024. FoNet | Miloš Janković

KOSOVSKA MITROVICA - Srpska lista (SL) saopštila je danas da je presuda koja je danas u Osnovnom sudu u Prištini izrečena Marku Rošići, Nedeljku Spasojeviću, Dragiši Markoviću i Žarku Jovanoviću u slučaju ubistva Olivera Ivanovića "drakonska, ničim utemeljena, lišena svih dokaza i politički montirana".

U saopštenju se dodaje da je presuda "Kurtijevog kvazi suda" protiv četvorice Srba na Vidovdan "nastavak etničkog čišćenja Kosova i Metohije kroz jasno i nedvosmisleno, institucionalno nasilje koje Kurtijev režim sprovodi unazad tri godine nad srpskim narodom".

"Ovim će i ovaj Vidovdan ostati crnim slovima upisan u svest srpskog naroda, jer su sudije, kadije i dželati bez ikakvog osnova odlučili da u svoje kazamate pošalju još četvoricu nevinih Srba sa ciljem zastrašivanja srpskog naroda. Hapšenja i presude nevinim Srbima, bez ikakvog osnova i dokaza nisu slučajnosti već jasna poruka da se može suditi i zatvarati svako ko je Srbin i da sva pravila, zakonske norme i ljudska prava ne znače ništa ako ste Srbin na ovim prostorima", navode iz SL. (kraj) mjj/dj

Share: