Smišljena dezinformacija

23:44 04. 07. 2024. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Povodom napisa u dnevnom listu „Nova“ u vezi sa posetom zamenika ministra inostranih poslova Ruske Federacija Aleksandra Gruška, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da celokupni članak, koji govori o toj temi, kao i glavni naslov u sutrašnjem broju tog lista, predstavlja lažnu vest i umišljajno sročenu dezinformaciju.

Evidentno je da je reč o pristajanju ili nameri autora i naručilaca ove dezinformacije da iznošenjem dezinformacija o karakteru i prirodi odnosa Srbije sa Ruskom Federacijom izazovu političke tenzije i podele u našoj zemlji, nanesu političku šteta državnom rukovodstvu, na čelu sa predsednikom Vučićem, ali i štetu ugledu Srbije u međunarodnoj zajednici, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova poziva autore i naručioce ove dezinformacije, kao i sve aktere na javnoj sceni, da se u složenom geopolitičkom trenutku za našu zemlju uzdrže od plasiranja lažnih vesti, koje mogu proizvesti štetne posledice po državne interese, a posebno poziva na odustajanje od nastojanja da se neistinitim i senzacionalističkim natpisima ostvaruju dnevnopolitički ciljevi i podiže čitanost i gledanost javnih glasila. (Kraj) is/bdr

Share: