Šta zna Vujović o ekologiji?

15:51 12. 07. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Slobodan Petrović izjavio je danas, reagujući na izjavu ministarke Irene Vujović da Dragan Đilas govori o litijumu iako o toj temi ne zna ništa, da se ona, dok nije nabavila diplomu Megatrenda "javljala u centrali Srpske radikalne stranke, sa jedva završenom srednjom školom".

Petrović je u pisanoj izjavi naveo da je ministarka za zaštitu životne sredine pribavila sebi i solidnu količinu novčanih sredstava pa ponosno šeta "Van Clef" narukvicu od 6.200 evra i "Šanel" patike od 1.800 evra, i "sve to od plate telefonistkinje, potom predsednice opštine i ministarke, a ono što nikad nije niti će uspeti je da pribavi znanje o poslu kojim se bavi", saopštila je SSP.

"Srbija se guši u otpadu, zagađenom vazduhu i izgubila je mnogo izvorišta pijaće vode. Danas u Srbiji ima 3.000 divljih deponija, nema dovoljno reciklažnih centara, a u Požarevcu koji ga ima i koji je uloženo 300 miliona dinara, ne radi. U celoj jugoistočnoj Srbiji nema nijedno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Nisam siguran da zna Vujović da pre postrojenja za prečićavanje mora da se izgradi kanalizacija na koje je priključeno samo 67 odsto Srbije", naveo je Petrović. (kraj) vem/dal/dj

Share: