Svi pod zastavu slobode

12:13 09. 08. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević pozvao je danas građane da "stanu pod zastavu slobode" i ne dozvole da se plan kopanja litijuma pretvori u projekat zakopavanja budućnosti Srbije.

"Svedočimo opštem političkom, ekonomskom, moralnom i socijalnim sunovratu našeg društva. Na sreću, glas pobunjene, domaćinske, čestite i slobodarske Srbije, rešene da okonča propast naše otadžbine sve glasnije odjekuje Srbijom. Pitanje otpora ideji uništenja Srbije kroz poguban projekat iskopavanja litijuma, postaje pitanje našeg opstanka kao države i građana koji ovde žive", naveo je Milivojević u pisanoj izjavi, saopštila je DS.

Izražavajući uverenje da će ideja Srbije kao nezavisne i suverene države pobediti, uprkos "nameri režima Aleksandra Vučića da satre našu otadžbinu", Milivojević je ocenio da Vlada Srbije, koju je nazvao vladom "Rio Tinto koalicije" ne obeležava sto dana rada, već se "navršava tačno 4397 dana kako Srbiju ka bezdanu vodi napredna mafijaška organizacija na čelu sa Aleksandrom Vučićem, organima gonjenja poznatijem kao Oskar". (kraj) vem/dj

Share: