Obračun sa narodom

16:18 19. 08. 2024. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Član Predsedništva Stranke slobode i pravde Branko Miljuš izjavio je danas da ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić hapšenjima građanskih aktivista i pretnjama nevladinom sektoru pokušava da nadomesti to što Socijalistička partija Srbije neće da učestvuje u kampanji za kopanje litijuma, koju je naredio šef države Aleksandar Vučić.

Dačić pretvara Srbiju u zemlju straha, kako bi sačuvao fotelju. Tako ponavlja ono što je sa Vučićem radio i devedesetih godina, kada su bili deo režima koji je funkcije i privilegije branio preko grbače naroda, rekao je Miljuš, povodom tvrdnje Dačića o postojanju spiska nevladinih organizacija finansiranih iz inostranstva i najave donošenja zakona za ograničenje njihovog rada.

Novi potezi vlasti dokazuju da je njihova ekipa zbog litijuma odlučila da se obračuna sa sopstvenim narodom, uz zloupotrebu policije i tužilaštva. Ista politika i ljudi pričama o domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima zamajavaju građane dok uništavaju zemlju i maltretiraju ljude, poručio je Miljuš. (kraj) drp/lč/mk

Share: