Značaj učestvovanja u vlasti

09:17 20. 08. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Ministar zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Srbije sa dijasporom Đorđe Milićević izjavio je u Podgorici da je "dobro što srpski narod konačno ima svoje predstavnike u izvršnoj vlasti Crne Gore" i naglasio da će to doprineti i građenju čvršćih veza dve zemlje, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Milićević je razgovarao s potredsednikom Vlade Crne Gore za infrastukturu i lokalni razvoj Milunom Zogovićem i sa predsednikom Demokratske narodne partije i poslanikom Milanom Kneževićem o položaju srpskog naroda u toj susednoj državi i o mehanizmima saradnje sa maticom, a saglasili su se da „Srbi moraju biti jedinstveni gde god živeli“.

"Važno je da Srbi u Crnoj gori budu jedinstveni i složni u odbrani srpskih nacionalnih i državnih interesa", istakao je Milićević i pozvao Zogovića i Kneževića da učestvuju na velikom okupljanju Srba iz dijaspore i regiona koje će, pod sloganom „Jedinstvo i snaga – Srbija“, biti održano 31. avgusta i 1. septembra u Domu Narodne skupštine u Beogradu. (kraj) vem/dj

Share: