Jasno šta je htela da kaže

20:18 26. 08. 2024. FoNet | Sofija Vukajlović

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u dnevniku TV Pink da zamenica glavnog i odgovornog urednika FoNeta Tamara Skrozza u emisiji "Da sam ja neko" TV N 1, emitovanoj još početkom juna, nije rekla da ga je 6. oktobra 2000. trebalo ubiti, ali da je "sasvim jasno šta je htela da kaže i sve ono što su svi nakon nje govorili".

U okviru kampanje kojom, zajedno sa režimskim medijima, nastoji da dokaže kako je izložen opasnosti da bude ubijen i da takve pretnje dolaze od Dragana Šolaka, United grupe, aktivista i opozicije, on je ponovo otvorio temu Skrozzine izjave zbog koje je krajem jula već bila izložena višednevnim napadima.

 

Neposredan povod za bio je kratki propagandni film, emitovan u toku razgovora sa predsednikom Srbije, u kojem su u negativan kontekst, rečju i slikom, stavljeni svi oni, među kojima i Skrozza, koje vlast pokušava da prikaže kao ljude koji Vučiću rade o glavi.

Od presudnog značaja je da mi ljudima ukazujemo na to šta je istina. Kada sam video da su Tamaru Skrozzu od ugroženosti od mene došli da brane predstavnici Evropske unije... Vi se pitate, koga oni više lažu, obmanjuju... Sve je naopačke okrenuto, kao i priča ko je ugrožen, a ko nije, ocenio je Vučić.

On je rekao da je ćutao povodom Skrozzine izjave, ali da je predsednica parlamenta Ana Brnabić upitala zašto se dozvoljava poziv na ubistvo i konstatovao da je dan posle toga krenula opšta hajka na njega i Brnabić.

"Ana je emotivnija, ima dobru dušu, pa je reagovala na takav način. Oni su to iskoristili da se žale, kažu da su ugroženi. Šta god im se desi, krivi su Vučić i Brnabić. A ja nisam ni odgovorio ništa", naveo je Vučić.

"Mogu da lažu koliko god hoće. Tako je i sa litijumom. Istim ljudima kojima je litijum bio šansa veka, sada je smak sveta. A rasturili su ih naučnici, govore im da ne pričaju gluposti, ali baš ih briga", rekao je Vučić i predvideo da će "nastaviti da lažu da se kopa litijum u Vranju, Kraljevu...lažu koliko god hoće". (kraj) zvs/drp/sv

Share: