Novo kršenje Sporazuma

13:23 29. 08. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je danas otvaranje filijale Pošte Kosova na severu Kosova i Metohije, ocenivši da je to novi u nizu jednostranih i protivpravnih poteza Prištine koji predstavlja direktno kršenje dosadašnjih sporazuma u dijalogu, zbog čega smatra i da je njen rad ilegalan.

"Pitanje funkcionisanja poštanskih usluga tema je koja mora biti razmatrana isključivo u okviru dijaloga, kako se eksplicitno navodi u dva dokumenta sa kojim su se saglasili i Beograd i Priština – Aranžmanu o telekomunikacijama iz 2013. godine, gde se u tački 5. govori o pitanju poštanskih usluga, a ovaj dogovor je potom potvrđen i Akcionim planom o telekomunikacijama iz 2015. godine u čijoj su izradi učestvovali i predstavnici Prištine", naveo je Petković u pisanoj izjavi.

Petković je dodao da se zbog toga "Kurtijeve poštanske ekspoziture na severu KiM nelegalno postavljaju i otvaraju", dok on "nasilno i uz duge cevi zatvara ekspoziture Pošte Srbije koje na ovim prostorima posluju decenijama". (kraj) vem/dj

Share: