Vučić hvali, Vojvodina propada

21:51 30. 08. 2024. FoNet | Leposava Čolić

NOVI SAD - Pokrajinski poslanik Stranke slobode i pravde Bojan Jankulović izjavio je danas da bi "da nam u posetu ne dolaze visoki evropski zvaničnici, predsednik Srbije Aleksandar Vučić Autonomnu pokrajinu Vojvodinu i dalje nazivao severnom srpskom pokrajinom, ni ime joj ne bi izgovorio, tačno onako kako je zapravo i tretira".

Jankulović je, u pisanoj izjavi, naveo da se danas u Novom Sadu Vučić dičio pred predsednikom Francuske Emanuelom Makronom nepreglednim poljima, a nije rekao da je poljoprivrednike pogodila najveća suša u poslednjih 10 godina, dok od države ni “p” od pomoći.

"Ne kaže da su kanali iz kojih treba da se navodnjavaju njive zarasli u korov i presušili. Diči se kulenom, a ne pominje da je za vreme njegove vladavine broj svinja smanjen za milion. Diči se i bermetom, specijalitetom Fruške gore i Sremskih Karlovaca, a ne kaže da je Vojvodina najmanje pošumljena regija u Evropi kojoj nedostaje čak 170.000 hektara šuma, dok se po Fruškoj gori besomučno seku šume za tajkunska imanja", naglasio je Jankulović. (kraj) vip/lč/mk

Share: