Srbija nije na Kosovu

11:41 04. 09. 2024. FoNet | Milena Vlajić

BEOGRAD - Informaciju o mogućem preseljenju Srba sa severa Kosova u Sandžak dobili smo sa više strana i smatramo da to ne bi trebalo da prođe nezapaženo, kao što se dešavalo ranije u istoriji i da se ta informacija mora podeliti sa Aljbinom Kurtijem zbog bezbednosti Srba, rekao je za "Danas" bivši predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

On objašnjava da je sastanak sa Kurtijem ogranizovala Sonja Biserko, a da je Mar Baškin, koji je demantovao saopštenje Vlade Kosova navodeći da on nije direktor Centra za humanitarni dijalog i da nije informisao Kurtija o navodnim planovima Beograda za preseljenje Srba sa Kosova, slučajno prisustvovao sastanku.

"Stvar je u tome što niko iz Srbije o tome ne želi da razgovara i ako se primete saopštenja opozicionih stranaka nailazi se na manje više, ignorisanje", rekao je Čanak i dodao da su "najveći neprijatelji mira poluistine koje su služile za dizanje panike".

On je ocenio da Srbija nije na Kosovu i da se kao laž prihvata da će Srbi ostati na Kosovu, a da će Kosovo ostati Srbija. (kraj) vip/mv/bdr

Share: