Bilateralni i globalni odnosi

11:34 25. 09. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

NJUJORK - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odvojeno se sastao, tokom zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, sa predsednicima Irana i Konga Masudom Pezeškijanom i Feliksom Čisekedijem Čilombom, kao i sa ministrom spoljnih poslova Kine Vangom Jiem, sa kojima je razgovarao o bilateralnim odnosima, Kosovu i globalnoj političkoj situaciji.

Vučić je objavio danas na Instagramu da je imao srdačan susret i sadržajan razgovor sa predsednikom Irana o najvažnijim aspektima saradnje dve zemlje, kao i o globalnim geopolitičkim prilikama.

"Naglasio sam značaj institucije UN u naporima da se intenziviraju dijalog i diplomatske aktivnosti u cilju što bržeg smirivanja svih sukoba, čije posledice su već duboke i dalekosežne", naveo je Vučić, dodajući da su razmenili mišljenja o mestu i ulozi Srbije i Irana "u međunarodnoj političkoj areni, kao i potrebu da svoj uticaj iskoristimo na najbolji način u cilju razvoja, napretka, mira, stabilnosti i ekonomskog povezivanja, koji su nam svima danas preko potrebni". (kraj) vem/mk

 
 
Share: