Rasterećenje centra grada

13:48 04. 10. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Novoformirani unutrašnji magistralni prsten će povećati protočnost saobraćaja od Brankovog mosta do početka Bulevara vojvode Bojovića i smanjiti gužve jer će, koristeći tu obilaznicu, građani daleko brže stizati s jednog na drugi kraj grada nego kada voze kroz centar, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, prenosi Beoinfo.

On je, prilikom obilaska novog kružnog toka u Pop Lukinoj i završenih radova u Karađorđevoj ulici, apelovao da vozači koji idu od Novog Beograda i prelaze u stari deo grada, isključivanjem u Karađorđevoj ulici, koriste taj tranzit ulaskom u Vojvode Bojovića.

Prolaskom oko Kalemegdana vozači stižu do Ulice cara Dušana, čak i do Francuske, dva i do tri puta brže nego da idu kroz Terazijski tunel i putem koji najveći deo Beograđana koristi. Prosto, to je jedna vrsta navike jer je ovaj deo grada uvek bio "zapetljan", a mi sada sve radimo da povećamo protok saobraćaja i da možete da zaobiđete centar grada i stignete brže, objasnio je Šapić. (kraj) vbr/dal/dj

Share: