Vučićev znak da Jadar ostaje

22:47 07. 10. 2024. | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodni poslanik Miroslav Aleksić izjavio je večeras da to što predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Nemačkoj dok je na dnevnom redu Skupštine Srbije rasprava o litijumu predstavlja samo poruku za poslanike vladajuće partije da će sve biti u redu i da će projekat Jadar biti nastavljen.

Aleksić je izjavio da bi za njega jedini pravi uspeh bio da se usvoji zakonska zabrani rudarskih i geoloških istraživanja, ali je dodao za TV Nova i da je ovo prilika da se građani, koji nemaju priliku da čuju stručnu javnost i poslanike koji zastupaju takve stavove, upoznaju sa tim šta za Srbiju znači otvaranje rudnika u Jadru i da shvate da vlast nema nijedan argument.

"Na osnovu studije Rio Tinta urađena je ekonomska analiza koja pokazuje da bi jedini benefit Srbije od tog projekta bio 2,6 evra godišnje po glavi stanovnika, odnosno 17 miliona evra godišnje, 40 godina dok traje projekat, dok bi Rio Tinto prihodovao 11 milijardi evra”, ukazao je Aleksić, saopštio je NPS. (kraj) vem/bdr

Share: