Sramna odluka kosovske Vlade

22:57 11. 10. 2024. FoNet

GRAČANICA - Opština Gračanica izrazila je nazadovoljstvo zbog odluke kosovske Vlade o prisvajanju 13 hektara i 33 ara opštinske imovine u naselju Padalište, u cilju realizacije projekta izgradnje "Kosovskog rezidencijalnog centra za autizam, Daunov sindrom i invalidnost za decu i starije osobe", prenosi danas Kosovo onlajn.

U odluci Vlade Kosova koja je, kako se navodi u saopštenju, prosleđena opštini Gračanica bez prethodnih konsultacija i opštinske saglasnosti, ističe se da će površine katastarskih parcela nakon prenosa prava svojine na Vladu Kosova biti predate na korišćenje u periodu od 99 godina Dobrotvornom udruženju "Balkanska siročad", koje će realizovati projekat.

"Ne ulazeći u suštinu, ni u namenu centra, kao i njegovog funkcionisanja u budućnosti, smatramo da je odluka Vlade Kosova o oduzimanju opštinske imovine sramna i nedemokratska, a cilj je destabilizacija i ugrožavanje javnog interesa lokalnog stanovništva. Ovim putem želimo da informišemo javnost da Opština Gračanica, sem naziva projekta, u njega nije imala uvid i da je o oduzimanju zemljišta saznala iz odluke koja nam je prosleđena iz Vlade Kosova", saopštili su iz Opštine Gračanica. (kraj) is/lč/mk

Share: