Metro najvažniji poduhvat

09:26 18. 10. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je tokom posete Kini da je u okviru dinamične saradnje sa kineskim partnerima najvažniji poduhvat izgradnja metroa u Beogradu, na koji glavni grad Srbije čeka više od pola veka, saopštio je danas Sekretarijat za informisanje.

"Ovaj kapitalni projekat biće rezultat trilateralne saradnje između Francuske, Kine i Srbije. Kineska kompanija 'Pauer Čajna', koja je glavni nosilac građevinskih radova na izgradnji metroa, više od decenije je na tržištu Srbije i iza sebe ima dvadesetak realizovanih ili ugovorenih projekata, tako da nema sumnje da će i u projektu budućeg metroa pokazati svoju izuzetnost i posvećenost", ocenio je Nikodijević, koji je predvodio delegaciju Beograda u kineskom gradu Jantaiu, u provinciji Šandong.

Nikodijević je podsetio na dinamičnu saradnju Beograda s kineskim kompanijama, navodeći primer Pupinovog mosta i obilaznice oko Beograda, kao i tekuću izgradnju podzemne garaže u Vlajkovićevoj ulici. (kraj) vem/dj

Share: