Netačni navodi NPS

16:55 18. 10. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Elektrodistribucija Srbije (EDS) saopštila je danas da posluje isključivo u skladu sa važećim zakonima i strogo poštuje sve propise u oblasti javnih nabavki, zbog čega će razmotriti sva pravna sredstva protiv Narodnog pokreta Srbije zbog "širenja lažnih vesti i uzbunjivanja javnosti".

Narodni pokret Srbije podneo je danas beogradskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović Handanović, direktorke Elektrodistribucije Srbije Biljane Komnenić i direktora u tom javnom preduzeću Vjekoslava Bobara, zbog sumnje da su na konkursu za očitavanje brojila "namestili" posao jednom konzorcijumu.

U saopštenju EDS se navodi da, pošto je javna nabavka u toku, svaki zainteresovani ponuđač ima pravo da postavi pitanje ili uloži žalbu ukoliko smatra da su mu prava ugrožena.

"Netačan je i navodni broj reklamacija koje se iznose u javnosti i netačno je da je do problema u Novom Sadu došlo zbog očitavanja brojila. Više puta je u medijima navedeno da je posle 20 godina uveden novi softver za očitavanje i obradu podataka o potrošenoj energiji, uporedo sa redovnim aktivnostima i da deo očitanih stanja nije mogao odmah da se unese u taj softver", dodaje se u saopštenju. (kraj) vbr/ivt/mk

Share: