Smanjivanje prava građana

22:38 18. 10. 2024. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović ocenio je danas da je jedan od osnovnih motiva vlasti za izmenu i dopunu Krivičnog zakonika, pored legitimizacije i legalizacije dosadašnjeg nezakonitog postupanja, i uvođenje autocenzure i legitimnog osnova za drugačije tretiranje građana, onih koji su za vlast i onih koji su protiv nje.

On je, na razgovorima „Sloboda govora u zoni visokog rizika“, koje je organizovala Mreža za demokratski dijalog, rekao da je poruka koju država treba da šalje građanima - "uz tebe smo, tu smo da ti pomognemo, da ti budemo podrška".

"Poruka koju nama država šalje kroz ova krivična dela jeste oko tebe smo svuda, pratimo te šta radiš, možemo da utvrdimo šta si gledao, čemu si pristupio, da li si to uradio svesno, a sa druge strane kada ti neko preti anonimno putem društvenih mreža, pošto nemaš aparat sile i bezbednosne službe iza sebe, nego oko tebe i protiv tebe, ne računaj na podršku pravnog sistema i zaštitu", rekao je Grbović. (kraj) is/lč/mk

Share: