Manjine vidljive i kroz knjige

22:00 24. 10. 2024. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Vidljivost knjiga i časopisa nacionalnih zajednica na najvećim kulturnim manifestacijama, poput Sajma knjiga u Beogradu, jasno pokazuje da opredeljenje za vođenje multikulturalnih politika nije samo deklarativno, već i živa praksa, izjavio je danas ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov.

On je, posetivši 67. Beogradski sajam knjiga, gostovao na štandu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine i učestvovao na jednoj od tribina posvećenoj predstavljanju bogatog stvaralaštva pripadnika nacionalnih manjina u Autonomnoj pokrajini Vojvodini i Republici Srbiji, saopštilo je Ministarstvo.

Izdavaštvo nacionalnih manjina u Srbiji ima dugu tradiciju i obuhvata knjige, časopise, novine i elektronske medije, čime se značajno doprinosi očuvanju jezika, kulturnog identiteta i informisanju ovih zajednica. Najrazvijenije izdavaštvo imaju nacionalne zajednice u Vojvodini, koja je kulturno najraznolikiji deo Srbije, navedeno je u saopštenju. (kraj) vip/mk

Share: