RTS oruđe u rukama SNS

12:39 25. 10. 2024. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Dalibor Jekić ocenio je danas, povodom emitovanja priloga sa obeležavanja 16 godina od osnivanja Srpske napredne stranke (SNS), da je Radio-televizija Srbije (RTS) "oruđe u rukama SNS", kao i da ne ispunjava uslove da bude javni servis, jer krši Zakon o javnim medijskim servisima.

"Dragane Bujoševiću i Nenade Lj. Stefanoviću, niste našli za shodno da emitujete prilog sa sednice Glavnog odbora Stranke slobode i pravde održane u Kragujevcu, ali ste procenili da je jako bitno za građane da emitujete prilog sa obeležavanja 16 godina od osnivanja Srpske napredne stranke. Prilog ste emitovali juče u Dnevniku 3, ali ni to nije bilo dovoljno pa ste ga emitovali i danas u Jutarnjem dnevniku", naveo je Jekić u pisanoj izjavi.

On je poručio generalnom direktoru RTS Draganu Bujoševiću i glavnom i odgovornom uredniku Nenadu Lj. Stefanoviću da "pod hitno" zamene logo RTS sa logom SNS, jer je to realno stanje stvari, i da prestanu da obmanjuju građane da su javni servis. (kraj) vip/lč/dj

Share: