Panika Ministarstva

10:35 06. 12. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Vojni sindikat Srbije saopštio je danas da potpuno razume "paniku i strah" Ministarstva odbrane, jer će pripadnici vojske 17. decembra, zajedno sa punoletnim članovima porodice, biti u prilici da tajnim glasanjem sankcionišu one koji su vojsku ponizili i desetkovali za više od 12.000 profesionalaca.

Sindikat je naveo da će biti sankcionisani oni koji su u kasarne dovodili kriminalce da uvežbavaju gađanje, koji su odgovorni za smrt posade pilota Omera Mehića i Dejana Stojkovića, oni zbog kojih profesionalni vojnici nemaju topli obrok i regres, naknadu prevoza u realnom iznosu, koji su ih nezakonito zatvarali u kasarne i odvajali od porodica po nekoliko meseci i za brojne druge probleme zaposlenih u vojsci.

Vojni sindikat Srbije ističe da je osnovno pravo i delokrug sindikata politika, pre svega ona socijalna i da bi lekcije o tome "kome priliči, a kome ne da se bavi politikom" najpre trebalo deliti onima koji su svoje najviše vojne položaje i generalske činove politizovali i zloupotrebili učešćem na političkim mitinzima, dodaje se. (kraj) vbr/ivt/dj

Share: