Vučić: Očekujem ubedljivu pobedu

20:14 17. 12. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas kako očekuje veoma dobru izlaznost na izborima, veću nego što bi inače bila, kao i ubedljivu pobedu liste koja nosi njegovo ime, u nadi da će se svi akteri izborne utakmice ponašati na racionalan, ozbiljan i odgovoran način, naglasivši kda "nije siguran".

Verujem da će lista "Srbija ne sme da stane" biti blizu apsolutne većine ili će imati apsolutnu većinu, i mislim da je to važan zadatak i važan uslov da bi Srbije nastavila putem prosperiteta i uspeha, rekao je Vučić novinarima posle glasanja na izbornom mestu broj 140 u Novom Beogradu.

On je ukazao da su neki mediji kršili izbornu tišinu, i to "brutalno", ali da su to radili svaki put do sada.

Ali, to vam je uvek izraz nemoći i pokušaj da uvek nekog drugog okrivite za sopstvene neuspehe. Nagledaćemo se toga danas i narednih dana. Na kraju, rezultat će biti onakav kakav ga narod danas pokaže, rekao je Vučić.

On je zahvalio Srbima sa Kosova, koji su došli da glasaju u centralnu Srbiju, navodeći da video "da su jutros svuda gužve gde oni glasaju".

Hvala im na ljubavi koju pokazuju prema svojoj otadžbini, što jasno i nedvosmisleno poštuju Povelju UN i Rezoluciju 1244. Saveta bezbednosti. Neće biti lako, niti je bilo, niti će biti, niti želim da dajem lažna obećanja bilo kome, ali ponašaćemo se odgovorno i čuvaćemo svoju otadžbinu, poručio je Vučić.

Na pitanje o budućim koalicijama on je dogovorio da treba da se sačekaju rezultati izbora, a na insisitiranje hrvatskih novinara da se izjasni o koaliciji sa Vojislavom Šešeljem i Srpskom radikalnom strankom, naglasio je da takva koalicija ne postoji.

"Nemamo mi u koaliciji Šešelja", rekao je Vučić.

Što se tiče lokalnog nivoa, tu se neće graditi odnosi sa Hrvatskom, jer kakve veze sa tim odnosima imaju Bačka Palanka ili Niš, prokomentarisao je predsednik Srbije.

Ima razloga da budete nervozni, zato što ću još četiri godine da budem predsednik Srbije, pošto ćemo danas ubedljivo da pobedimo, rekao je Vučić hrvatskim novinarima. (kraj) vip/dal/dj

Share: