Poništiti izbore u Beogradu

08:12 18. 12. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Zahtevamo poništavanje izbora u gradu Beogradu i ponavljanje glasanja za Skupštinu grada, poručila je kasno večeras u hitnom saopštenju koalicija Srbija protiv nasilja i pozvala građane Beograda u 18 časova ispred Starog dvora na proteste zbog krađe izbore volje, odakle će se uputiti ka sedištu Republičke izborne komisije u Ulici kralja Milana.

Integralni tekst zvaničnog saopštenja koalicije Srbija protiv nasilja glasi:

"Na osnovu 81 procenta prebrojanih glasova u Beogradu, lista SNS ima 21 hiljadu glasova više od naše liste Srbija protiv nasilja.

S obzirom na to da je više od 40 hiljada ljudi bez legalnog prebivališta u Beogradu organizovano dovedeno radi podrške SNS listi, čime je drastično promenjena izborna volja Beograđana, zahtevamo poništavanje izbora u gradu Beogradu i ponavljanje glasanja za Skupštinu grada.

"Prethodno, zahtevamo čišćenje biračkog spiska. Pozivamo građane Beograda na proteste zbog krađe izborne volje isped Gradske Skupštine (Starog dvora) u 18h, odakle ćemo se uputiti ka sedištu Republičke izborne komisije u ulici Kralja Milana", navodi se na kraju saopštenja. (kraj) def/dj

Share: