Interes i nacizam

11:38 29. 05. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Glavni istraživač Demostata Srećko Mihailović ocenio je danas, u tekstu uoči lokalnih izbora 2. juna, da istraživanja u proteklih godinu dana indiciraju izbornu premoć stranaka opozicije nad partijama koje može da okupi Srpska napredna stranka, ali kod opozicije preovlađuje narcisoidni individualizam.

"Velemoćni lider može da objedini sve pristalice njegovih stranaka, a bogme i još neke na već dobro poznate načine. S druge strane, nalazimo manje ili veće fragmente opozicijskih partija koje su izvan kartela koje vodi čovek-vlasti samo na trenutak je izgledalo da su našli zajednički jezik i da su se manihejski dogovorili – protiv (Aleksandra) Vučića", naveo je Mihailović.

Prema njegovom mišljenju, pokazalo se još jednom da je na jednoj strani dominacija interesa kao ključne determinante izbornog zajedništva vladajućeg kartela, dok je na drugoj strani prevladao narcisoidni individualizam. Opozicioni interesi, vrednosti i ideologija zadržali su svoju ulogu samo u folirantskim naizgled racionalnim obrazloženjima opredeljenja za strategiju "svaka vaška obaška". (kraj) vem/ivt/dj

Share: