Ispitujemo skidanje zastave

17:48 24. 01. 2024. FoNet | Ivica Strnčević

PRIŠTINA - Sa jarbola ispred opštinske zgrade u Leposaviću danas su skinute zastave Srbije i Ujedinjenih nacija, a iz misije za Kosovo onlajn je rečeno da utvrđuju činjenice, i ukazuju da je imovina Ujedinjenih nacija nepovrediva i da se mora čuvati i obezbeđivati u svakom trenutku.

Unmik je upoznat sa medijskim izveštajima o uklanjanju zastave sa zgrade opštine Leposavić. Dok utvrđujemo činjenice, ponavljamo da su prostorije i imovina Ujedinjenih nacija nepovredivi i da se moraju čuvati i obezbeđivati u svakom trenutku”, navodi se u odgovoru Unmika dostavljenom portalu Kosovo onlajun.

Kosovo onlajn je 24. decembra prošle godine otkrio i da su u Leposaviću u kancelariju Unmika upali aktuelni opštinski službenici u administraciji gradonačelnika Hetemija i uklonili tablu Unmika, iako su shodno Konvencijama o privilegijama i imunitetima Ujedinjenih nacija, koju je Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila 13. februara 1946. godine, sve prostorije Ujedinjenih nacija nepovredive.  (kraj) is/mk

Share: