Za profesionalnu vojsku

16:30 11. 02. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

ZAGREB - Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da toj zemlji treba profesionalna vojska i njeno jačanje, podsećajući da mu je pre neki dan došao ministar odbrane Ivan Anušić "sa nalogom, sad pred izbore" o uvođenju vojnog roka.

Ne ulazim u te priče da bi bilo dobro vaspitno da se mladi muškarce odmaknu od matere, to su gluposti. Nije moguće. Imamo Ustav. Prigovor savesti, savest mi brani, doviđenja, rekao je Milanović za N1 Hrvatska.

Nama treba profesionalna vojska. Ovo je najopakije vreme za te razgovore, tu namere nisu dobre. Ništa se od toga ne može sprovesti bez vrhovnog komandanta. Taj zakon će biti mrtvo slovo na papiru, ako se pre toga ne konsultuješ sa vrhovnim komandantomn, ponovio je šef države.

Anušić je došao, prisilno civilizovano za razliku od one spodobe, sa nemogućim zadatkom kod mene na razgovor. Mi nismo nikad ukinuli dobrovoljno osposobljavanje, to svi znaju, rekao je Milanović i poručio: "Hajde dođite i vidite koliko se ljudi postroji". (kraj) vbr/ivt/bdr

Share: