Beograd glavni grad RS

20:17 18. 04. 2024. FoNet | Davor Lukač

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da je glavni grad tog entiteta Beograd i poručio da će Republika Srpska napustiti Bosnu i Hercegovinu kada se za to stvore uslovi.

Jednoga dana će Banjaluka biti u sastavu Srbije, to je naša volja. Beograd je naš glavni grad, rekao je Dodik na mitingu u Banjaluci "Srpska te zove", organizovanom povodom najave rezolucuje Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici.

On je istakao da je RS napravljena voljom i upornošću njenih stanovnika i da je malo naroda koji su uspeli da stvore i održi takav entitet 30 godina.

Dodik je međunarodnoj zajednici poručio da je razbila Bosnu i Hercegovinu i da zato RS nema više nijedan razlog da živi u njoj, a da će je napustiti "kada se stvore uslovi".

Ništa nismo uradili da naškodimo Bošnjacima i Hrvatima, ali mene bole sve rane roda mog, naglasio je Dodik, uz poruku da će RS nastaviti da se bori i u sadašnjim okolnostima.

Ništa nećemo izgubiti, verujte, samo ćemo dobiti, konstatovao je Dodik, uz napomenu da je BiH "greška". (kraj) is/dal/bdr

Share: