Crna Gora najveća svetinja

12:36 24. 08. 2020. FoNet | Spomenka Vlatković

PODGORICA - Svako za koga Crna Gora nije najveća svetinja treba da ide u prošlost, poručio je predsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović i ukazao da protivnici ne miruju i da se kompletna medijska i politička scena Srbije upregla da dokaže da Crna Gora treba da da se odrekne svojih i da služi srpskim nacionalnim interesima.

"Tiridesetog avgusta, u prošlost crnogorske politike zauvek idu oni kojima nije svetinja crnogorsko slobodarstvo, država i čast njenih građana. Oni koji rade za tuđe interese, idu u prošlost zbog takvog političkog delovanja i na sopstvenu građansku sramotu”, rekao je Đukanović na sastanku sa predstavnicima gradskih mesnih zajednica iz Podgorice u sklopu kampanje za parlamentarne izbore, prenele su Vijesti.

Đukanović je naglasio da su ovo možda najvažniji izbori u istoriji Crne Gore, jer se na njima, kako je rekao, odlučuje da li će država i dalje ići ka evropskoj budućnosti, kao slobodna država svih građana jednakih prava, "ili će prevladati teokratski, retrogradni koncept države, u kojem Crkva svojom konzervativnom srednjovekovnom dogmom opredeljuje nivo ljudskih prava, dok evropsku civilizaciju doživljava kao 'trulu', a NATO savez kao 'Treći Rajh'". (kraj) vbr/sv

 
 
Share: