Hrvatska pretnja zemljama EU

15:16 24. 08. 2020. FoNet | Spomenka Vlatković

Ljubljana - Portparol slovenačke svlade za Kovid-19 Jelko Kacin uputio je u intervjuu za ljubljanski nedeljnik Reporter niz oštrih kritika na račun hrvatske vlade i epidemiologa koje je optužio za "izvoz" korona virusa u Sloveniju.

Kacin se požalio i na ponašanje kritičkih novinara i poruke na društvenim mrežama kako je njegovo ponašanje "licemerno" jer je građane upozoravao na opasnost letovanja u Hrvatskoj, dok sam letuje u Hrvatskoj, na Krku, gde ima kuću za odmor.

"Postao sam jedna vrsta gromobrana i pljuvačnice, što nije ugodno, ni za mene ni za moju porodicu", rekao je Kacin, dodavši kako su mu neki hrvatski mediji pred kuću slali i paparace kako bi ga slikali i od njega uzeli izjavu i da je on na Krku "na svom", a ne na njihovom terenu, prenela je Hina.

"Ne želim ništa loše Hrvatskoj, ali ona (zbog rasta slučajeva zaraze) postaje ozbiljna pretnja državama EU, a zbog velikog broja naših turista, najviše Sloveniji", rekao je Kacin u razgovoru koji prenosi Slovenačka agencija STA. (kraj) lj/sv

Share: