Navaljni nije otrovan

20:32 24. 08. 2020. FoNet/AP | Ivica Strnčević

Omsk - Aleksej Navaljni po prijemu u bolnicu nije imao kliničku sliku karakterističnu za trovanje supstancom iz grupe inhibitora holinesteraze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Omske oblasti, komentarišući saopštenje bolnice iz Berlina u kojoj se Navaljni leči.

U saopštenju se navodi da su analize širokog spektra sintetičkih supstanci, uključujući i inhibitore, pokazale negativne rezultate.

Ističe se da su lekari bolnice u Omsku spremni da daju nemačkim kolegama rezultate laboratorijskih istraživanja i primerke biomaterijala Navaljnog, što će im omogućiti da imaju potpuniju anamnezu pacijenta, prenosi Sputnjik.

Direktor odeljenja za anesteziologiju i reanimaciju centra „Pirogov“ Boris Teplih je rekao da su ruski lekari prvog dana hospitalizacije Navaljnog razmatrali verziju trovanja, ali nisu pronašli dokaze za to.

„Saopštenje kolega iz klinike 'Šarite' za mene nije novost. Oni govore o kliničkim podacima, a ne o samoj supstanci koju ni mi, a očigledno ni oni do sad nisu otkrili“, rekao je Teplih. (kraj) is

Share: