Džaba troše gorivo

21:49 27. 08. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Tuzla - Član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da migranti nemaju šta da traže u Republici Srpskoj, bez obzira sa koje strane dolaze i ponovio da na prostoru RS neće biti sabirnih centara.

"Nismo mi doveli migrante ovde, pa ni tamo. Oni će se ponovo vratiti tamo i neće biti u Srpskoj. Možemo se igrati tog kola koliko god hoće", rekao je Dodik novinarima u Ugljeviku.

Dodik je rekao da je na današnjoj sednici Predsedništva BiH odlučeno da treba preduzeti hitne mere u vezi sa migrantima, vraćati ih u zemlje odakle dolaze.

On je naveo da je iz Pakistana najveći broj migranata, a računa se da ih zvanično ima 10.000, od kojih 7.000 na prostoru Unsko-sanskog kantona u Federaciji BiH.

"Mislili smo da su migranti iz Sirije, iz tih kriznih područja, a najveći broj je iz Pakistana, Avganistana, pa i iz Maroka", naveo je Dodik.

Dodik je podsetio da je pre šest meseci postojao ozbiljan problem kada su migranti napadali ljude u RS i pljačkali njihove kuće.

"Doneli smo odluku prema kojoj svaka evidencija migranta na teritoriji Srpske znači angažman policije i njegovo prebacivanje ukoliko želi u Sarajevo ili Unsko-sanski kanton", naveo je Dodik. (kraj) vbr/js

Share: