Oštar napad na Bajdena

12:04 28. 08. 2020. FoNet | Jasmina Džabić

VAŠINGTON - Predsednik Donald Tramp, tokom obraćanja iz Bele kuće u četvtak uveče i prihvatanja nominacije svoje partije za drugi mandat, rekao je da će novembarski izbori "odlučiti da li ćemo braniti američki način života ili ćemo dozvoliti radikalnim pokretima da okončaju njegovu demontažu i unište ga".

Tramp, koji se susreće sa snažnim izazovom od strane bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena, rekao je velikoj masi ljudi na Južnom krilu Bele kuće da su ovo "najvažniji izbori u istoriji zemlje".

Preko 1.000 zvanica, uključujući i mnoge republikanske članove Kongresa, sedeli su blizu jedni drugima a većina nije nosila maske na licu, uprkos javnom savetu za zaštitu zdravlja zbog pandemije koronavirusa, javlja Glas Amerike.

Tramp, koji zaostaje za Bajdenom u istraživanjima javnog mnjenja na nacionalnom novou i u državama koje su glavno poprište političke borbe, posvetio je veći deo svog govora oštrom napadu na svog demokratskog protivnika, nazivajući ga u jednom trenutku "trojanskim konjem" ekstremno levih radikala i anarhista koi žele da unište zemlju. (kraj) lj

Share: