Komšić: Licemerje Dodika

14:00 07. 09. 2020. FoNet | Spomenka Vlatković

Beograd - Na današnju izjavu člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da će od Predsedništva BiH zatražiti premeštanje ambasade u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim, reagovao je član Predsedništva BiH Željko Komšić ocenom da je "Dodikovo zalaganje licemerno".

Dodik je na sednici Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci izjavio da će lično uputiti zahtev Predsedništvu BiH za izmeštanje ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim.

"Očigledno je da je to visoki interes Sjedinjenih Američkih Država. Zamislite, kao jedino pitanje na relaciji Beograd - Priština stoji ambasada u Jerusalimu. A zašto mi ne bismo tako uradili onda, tako da ću ja to predložiti, danas ću to već uputiti", dodao je on.

"Ovo Dodikovo zalaganje za, kako on kaže, američke interese je licemerno, čak i smešno. Ono dolazi od čoveka s američke crne liste. Dodik bi da bude protiv NATO, da se protivi zajedničkoj borbi BiH i SAD protiv terorizma, da odbija američke posmatrače na izborima. Pa nema čoveka u BiH koji je više protiv američkih interesa", rekao je Komšić, koji smatra da Dodik na ovaj način želi da prikrije "svoj sukob sa američkom administracijom", javlja klix.ba. (kraj) vbr/sv/dpv

 

 

Share: