Abazović se pita

11:22 22. 09. 2020. FoNet/Pobjeda

PODGORICA - Pregovori lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića s predsednikom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem, uz posredništvo episkopa nikšićkog Joanikija, završeni su u ponedeljak bez dogovora, piše "Pobjeda".


Sastanak lidera DF-a s Abazovićem, uz posredništvo SPC-a, usledio je nakon što su prekinuti pregovori trojne koalicije o formiranju vlasti, a članovi koalicije "Zajedno za budućnost Crne Gore" zatražili su od Abazovića da se izjasni o kadrovima koje ne želi u Vladi, kao i ukidanju Zakona o slobodi veroispovesti.

Više izvora "Pobjede" navelo je da su, na sastanku, Mandić i Knežević tražili od Abazovića da se izjasni o konkretnim imenima ljudi iz DF-a i koalicije ZBCG koje ne želi u Vladi, ali i o ukidanju Zakona o slobodi veroispovesti.

U DF-u veruju da su, osim Mandića, Kneževića, Medojevića i Milačića, još neka imena na listi URE i zapadnih ambasada koja ne mogu u Vladu, piše "Pobjeda".

Prema nezvaničnim informacijama "Pobjede", Abazović je pod pritiskom SPC-a s jedne strane, ali i stranačkih organa s druge strane, jer uticajni članovi njegove stranke nisu za ukidanje Zakona.

Zbog Zakona o slobodi veroispovesti, navodi list, Abazović je već nekoliko dana u intenzivnoj komunikaciji s biznismenom Miodragom Dakom Davidovićem i episkopom Joanikijem.

Zastoj u pregovorima trojne koalicije, prema saznanjima "Pobjede", doveo je u pitanje izbor predsednika Skupštine, koji je najavljen za 23. septembar. (kraj) def/nm

Share: