Milanović proziva Plenkovića

13:45 22. 09. 2020. FoNet | Spomenka Vlatković

ZAGREB - Predsednik Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je informaciju da je mito od 1,96 milijuna kuna preduzetnik Krešo Petek predao šefu Jadranskog naftovoda (Janafa) Draganu Kovačeviću novembra 2019, i da je u prostorijama u Slovenskoj 9 u Zagrebu bio Jakov Kitarović, suprug bivše predsednice Kolinde Grabar Kitarović!

Predsednik je prozvao ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića i premijera Andreja Plenkovića, rekavši da su znali za sumnje u korumpiranost Dragana Kovačevića, "a ipak je potom ponovno izabran za čelnu osobu te firme".

"Od čega štititi predsednika? Direktor Sigurnosno-obaveštajne agencije (SOA) nije znao o ovome. Jedino su mogli da me obaveste ministar unutrašnjih poslova i premijer. Da li je ministar obavestio premijera, da li ga je obavestio zašto je istraga trajala još deset meseci? Da li ga je trebalo imenovati na još jedan mandat, da li se tražilo da da mandat na raspolaganje", pita Milanović, naglašavajući da, ako predsednik ne bude komentarisao istrage, neće niko. (kraj) sv/nm

 

Share: