Mere još pola godine

17:19 22. 09. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

LONDON - Britanski premijer Boris DŽonson rekao je parlamentarcima da će nove restriktivne mere protiv pandemije korona virusa biti na snazi narednih pola godine.

Džonson je podsetio da se u Velikoj Britaniji znatno povećava broj ljudi pozitivnih na korona virus. Kako je rekao, nadležni su ga upozorili da bi se broj zaraženih mogao udvostručiti u narednih sedam do 20 dana. Strahuje se da bi narednog meseca moglo biti desetine hiljada zaraženih, piše Gardijan.

"Tačno je da broj zaraženih korona virusom najviše raste među osobama od 20 do 29 godina, ali postoje dokazi koji pokazuju da se virus širi i među osetljivim kategorijama stanovništva. Videli smo da je to za posledicu imalo veliki broj zahteva za bolnički tretman i, nažalost, veći broj smrtnih slučajeva. U posljednjih 15 dana broj bolničkih prijema u Engleskoj se udvostručio", rekao je on.

Britanski premijer je istakao. ukoliko bi broj zaraženih tokom oktobra bio nekoliko desetina hiljada, onda bi to za posledicu moglo imati smrt nekoliko stotina osoba u novembru. (kraj) js/dj

Share: