Krivokapić kandidat za mandatara

14:18 23. 09. 2020. FoNet | Spomenka Vlatković

Podgorica - Intoniranjem državne himne u parlamentu, kojoj nije prisusustvovao deo poaslanika Demokratskog fronta, počela je konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Crne Gore, na kojoj su verifikovani mandati 81 poslanika i trebalo bi da bude izabran njen predsednik.

Sednici predsedava najstariji poslanik Miodrag Lekić, a pomaže mu najmlađi Maksim Vučinić

U parlamentu su predstavnici Demokratskog fronta predložili da za predsednika Skupštine bude izabran Aleksa Bečić, a da za mandatara bude predložen Zdravko Krivokapić, što su podržali lider URA Dritan Abazović, kao i Bečić.

Izborne rezultate u Skupštini je predstavio predsednik Državne izborne komisije Aleksa Ivanović, a konstatovane su i ostavke poslanika Zorana Pažina (DPS) i Stevana Katića (Demokrate).

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević poručio je u Skupštini da nova vlast neće dozvoliti neformalnim centrima moći i Željku Ivanoviću da sastavlju vladu.

On je rekao da Ivanović želi da postane nova vlast i da od "druge familije postane prva".

"Mi nećemo izdati, ja ima konstruktivan predlog, a to je da DF podržava Aleksu Bečića za predsednika Skupštine i Zdravka Krivokapića za mandatara", rekao je Knežević. (kraj) is/sv/dpv

 

Share: