Tramp izašao iz bolnice

22:41 10. 10. 2020. FoNet/RTS

VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp pojavio se u javnosti, prvi put posle izlaska iz bolnice, i to s balkona Bele kuće na skupu "Miran protest za zakon i red"!

 "Porazićemo ovaj 'kineski virus', kako ga zovemo, proizvodimo moćne terapije i lekove", poručio je Tramp okupljenima.

Ponovio je da će vakcina protiv kovida-19 biti u upotrebi veoma brzo, "u rekordnom roku", zahvaljujući sjajnim kompanijama.

"Kroz moć američkog duha i nauke iskorenićemo kineski virus širom sveta. Videli ste veliki skok broja zaraženih u Evropi i Kanadi, ali uz pomoć vakcine i terapija, virus će nestati", rekao je Tramp.

Tramp, koji se u kampanji oslanjao na teme povezane s ostvarivanjem reda i mera tokom perioda obeleženog periodičnim nasiljem tokom protesta za rasnu jednakost, poručio je i da Republikansku partiju podržavaju američke policijske snage.

"Pod budnim smo okom policije i na strani smo pravde", rekao je Donald Tramp na skupu.

"Crnci i Latinoamerikanci odbacuju radikalnu socijalističku levicu i prihvataju našu politiku otvaranja radnih mesta, podrške radnicima i snagama reda. Želimo red i zakon, potreban nam je red i zakon, kao agenda koja će biti u korist Amerike", istakao je Tramp.

"Mislim da su demokrate stotinama godina vodile gotovo sve gradove u unutrašnjosti SAD. Njihova politika nije donela ništa osim nesreće, siromaštva i nevolja. Uspavani Džo Bajden izdao je Afroamerikance i Latinoamerikance. Ako mislite da može da upravlja ovom državom, varate se", poručio je Tramp u obraćanju pristalicama.

Skupu je prisustvovalo nekoliko stotina zvanica koji su bili na travnjaku ispred Bele kuće.

Kako piše agencija AP, Bela kuća još nije zvanično saopštila da li je Tramp i dalje pozitivan na koronavirus. (kraj) nm

 

Share: