Bitno je šta Vučić kaže!

17:13 13. 10. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Tuzla - Bitno je šta će Aleksandar Vučić reći o Bosni i Hercegovini, rekao je danas u Tuzli zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragan Čović i istakao da je Bakir Izetbegović podržao njegov odlazak u Beograd, prenosi klix. ba.

Čović se u ponedeljak uveče u Beogradu sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

Sastanak je kritikovao Bakir Izetbegović koji je rekao da nije slučajno što je Vučić pozvao dvojicu, a ne trojicu lidera iz BiH.

Izetbegovićevu reakciju Čović je danas ocenio nekorektnom, ističući da je on podržao njegov odlazak u Beograd.

"Na kolegiju, na kojem su bili Bakir Izetbegović i Nikola Špirić, dogovoreno je da ja idem u Beograd. I onda je nekorektno iza toga nešto komentarisati".

"Ali, bez obzira na to, ja sam se s Vučićem mogao sastati na nekoj destinaciji, ne kao predstavnik vlasti, već kao predstavnik političke opcije kojoj pripadam", rekao je on.

"Ovo je moja domovina i vrlo glasno ću govoriti o njoj i o tome kako bi trebalo da bude organizovana i vrlo uspešna, a ne kako bi to neko drugi želeo. Moja mera organizovanosti je Ustav BiH i ništa više od toga", rekao je Čović.

On je naglasio da su "ogromni benefiti" sastanka u Beogradu za BiH.

"Toliko smo stvari spustili na zemlju i na neki način sebi olakšali. Duboko verujem da ovaj čitav prostor treba ići ka Evropskoj uniji i to je nama zajedničko, bez izuzetka. Mi moramo na tom putu tražiti prijatelje i saveznike. Za razliku od mnogo nas, Vučić može otići na svaku destinaciju u svetu, što i čini i nije svejedno šta će reći o BiH". (kraj) js/dpv

Share: