Albanska lista odbila Krivokapića

20:04 19. 10. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

Podgorica - Albanska koalicija "Jednoglasno" neće biti deo nove vlasti, jer, kako su kazali, ne mogu biti deo vlade koju dominatno čine stranke i politike koje ne žele ravnopravnost Albanaca u Crnoj Gori i sa kojima se programski i starteški razlikuju.

Iz te koalicije su u odgovoru mandataru Zdravku Krivokapiću naveli da stranke koje dominatno čine novu vladu nisu glasale da Tuzi postanu opština, kao ni za Zakon o upotrebi nacionalnih simbola.

"Te stranke državu Kosovo nazivaju lažnom, a često i terorističkom, i ne žele građansku već (veliko)srpsku Crnu Goru", navodi se u odgovoru, prenosi agencija Mina.

Čelnici tih stranki, kako su kazali, i na početku 21. veka, "sanjaju o zauzimanju Skadra, Dubrovnika, Peći i Prizrena i govore o otkopavanju oružja".

"Oni članstvo u NATO smatraju starteškom greškom, baš kao i nezavisnost Crne Gore, a podržavaju pokušaje prisvajanja naših zajedničkih svetinja, čime Srpska pravoslavna crkva udara u temelje multietičke i multikonfesionalne realnosti u zemlji", piše u odgovoru. (kraj) is/dpv

Share: