Milanović: Plenković kleveće!

18:24 23. 10. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Zagreb - Predsednik Hrvatske Zoran Milanović održao je danas u Zagrebu konferenciju za novinare na kojoj je odgovorio na napade premijera Andreja Plenkovića, za koga je rekao da kleveće.

Milanović je istakao da nije reč o prepucavanju, nego o odgovoru na tezu da je jedna njegova izjava dovela do radikalizacije i do napada na vladu.

"Juče mi je Plenković poslao pismo u kojem mi je javio da će me obavestiti o terminu sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, ali to ne određuje on, nego kada se dogovorimo. U pismu je rečeno da se Savet ne može održati jer pre njega mora da zaseda koordinacija za sistem bezbednosti zemlje, što nije tačno", rekao je Milanović, prenosi Index.

On je naveo i da vlada nije ovlašćena da daje naloge o nacionalnoj bezbednosti, već je to ovlaštenje Saveta, i istakao da se svi njegovi potezi i izjave propituju.

Milanović je kazao da su mu pod prozor dolazile stotine bukača u vreme kad je Plenković gradio svoju petparačku karijeru i "rastao na tom humusu i gnoju". Dodao je da je premijer bio štićenik u svim režimima i da je na osnovu lažne dijagnoze anemije izbegao služenje vojnog roka.

Predsednik Hrvatske je rekao da je Plenković bio štićenik i lojalan sluga bivšeg režima i da se rugao Franji Tuđmanu, što zna 10 ljudi.

"Na meni je da govorim istinu, a ako ti se istina ne sviđa, obračunaj se s njom", poručio je Milanović, dodavši da je "jadna je država koja zavisi od jednog čoveka, pa bio to i Plenković". (kraj) is/js/dpv

Share: