Korupcija izjeda BiH

19:16 23. 10. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Sarajevo - Tražiti od političara da se pobrinu za korupciju pomalo je isto što i tražiti od lisica da čuvaju kokoške, izjavio je zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država i specijalni predstavnik za zapadni Balkan Metju Palmer, na panelu čiji je pokrovitelj ambasada SAD u BiH, prenosi klix.ba.

Američka ambasada u BiH objavila je na tviteru snimak panela na kojem Palmer govori o korupciji, preciziravši u opisu tvita da je korupcija sveprisutna i da izjeda tkivo društva BiH.

"Ne možete se sami boriti protiv korupcije, ali postoje stvari koje možete učiniti, poput organizovanja protiv korupcije", objavila je ambasada SAD, dodavši da je najvažnije pozvati političare na odgovornost putem glasačkih kutija.

Tražiti od političara da se pobrinu za javnu korupciju, pomalo je isto kao i tražiti od lisice da čuva kokoške, rekao je Palmer.

"Vi ste ti koji ćete ljude morati držati odgovornima i to snagom vašeg glasa. Mi ćemo učiniti ono što možemo. BiH neće napredovati na svom evropskom putu ni na koji smislen način dok ne preduzme osnovne korake kako bi rešila problem javne korupcije", rekao je Palmer. (kraj) vbr/js/dpv

Share: