Neistine o opsadi Sarajeva

22:48 23. 10. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Sarajevo - Usvajanje zaključaka o radu Revizionističke komisije o "stradanju Srba u Sarajevu u periodu 1991-1995" na sednici Vlade Republike Srpske predstavlja novi pokušaj vlasti tog entiteta da grubim falsifikatima i ponavljanjem neistina prekroje istinu o opsadi Sarajeva, saopštila je danas Stranka demokratske akcije (SDA), prenose Vijesti.ba.

Komisija koju je unajmila Vlada RS nije ni naučna ni nezavisna, niti joj je cilj da se utvrdi istina, već suprotno - da se lažnim izveštajem pokuša pravdati Mladićeva i Karadžićeva zločinačka politika, kaže se u saopštenju.

Istinu o zločinima nad stanovnicima grada pod opsadom najbolje znaju same Sarajlije, a ona je potvrđena presudama Haškog tribunala protiv Karadžića, Mladića, Stanislava Galića i Dragomira Miloševića, koje su temeljene na višegodišnjim istragama i procesima, desetinama hiljada dokaza, uz najrigozorniju primenu međunarodnog prava, navode iz SDA.

"Opsada Sarajeva je, zahvaljujući prisustvu ogromnog broja međunarodnih medija, najintenzivnije praćen i najbolje dokumentovan zločin u modernoj istoriji, postavši time planetarni simbol. Nikakav plaćenički izveštaj tu istinu ne može ugroziti", ocenila je SDA. (kraj) vbr/js/dpv

Share: