EUROPOL: Provere i u BiH

18:52 03. 11. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović, Vera Barišić

Sarajevo, Skoplje - Evropska policija (EUROPOL) zatražila je od Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Herecegovine informacije o pojedinim osobama koje se mogu dovesti u vezu sa terorostičkim napadom u Beču, prenosi danas portal klix.ba.

Iz agencije je potvrđeno da je EUROPOL dostavio spisak SIPA sa imenima osoba za koje traži sve informacije kojima raspolaže.

Od Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije EUROPOL je zatražio pomoć u istrazi o terorističkom napadu u Beču. 

Prethodno je Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije saopštilo da je, osim Kujtima Fejzulua, još dvoje državljana Severne Makedonije umešano u napade u Beču u kojima su u ponedeljak ubijene četiri osobe, a ranjene 22, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Napade u centru glavnog grada Austrije izveo je dvadesetogodišnjak Kujtim Fejzulu, koji je imao dvojno državljanstvo Austrije i Severne Makedonije, rekao je ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer. Policija je ubila Fejzulaja na mestu napada, a uhapsila 14 ljudi povezanih sa glavnim osumnjičenim za napad.

"S popisa austrijske policije, koji je predat nekim policijama, uključujući i našu policiju, utvrđeno je da još dve osobe, osim austrijskog imaju i državljanstvo Republike Severne Makedonije. Sektor za međunarodnu policijsku saradnju u MUP odmah je stavljen na raspolaganje kolegama iz Austrije i intenzivno sarađujemo oko svih elemenata povezanih sa ovim slučajem ", navodi se u saopštenju MUP. (kraj) vip/vb/js/dpv

Share: