Takedin: Sarkozi je nevin!

19:49 11. 11. 2020. FoNet

Beograd - Ziad Takiedin, jedan od glavnih svedoka optužbe da je Nikolas Sarkozi, bivši presednik Francuske, tokom predizborne kampanje 2007. godine primio sredstva od režima Moamara Gadafija, povukao je danas ovu optužbu u videu kog su ekskluzivno objavili Par Mač i BFM TV.

Svedok je izjavu dao u Bejrutu i bio izričit da "nije bilo nezakonitog finansiranja predsedničke kampanje", da je istražni sudija "izvrtao njegove reči", kao i da je govorio ono što je sudija želeo da čuje, prenose parismatch.com i bfmtv.com.

Nikolas Sarkozi je optužen 16. oktobra zbog zločinačkog udruživanja, pod sumnjom da je u predsedničkoj kampanji 2007. godine od režima Moamera Gadafija primio 50 000 evra, a da je posrednik bio upravo Ziad Takiedin.

Sarkozi, koji negira optužbe, reagovao je na Tviteru da je "istina najzad otkrivena", da "sedam ipo godina istraga nije otkrila ni najmanje dokaze o bilo kakvom nezakonitom finansiranju" i da glavni svedok optužbe sada "priznaje svoje laži" jer mu "nikada nije dao novac". (kraj) dep

 

Share: