Dan sećanja na žrtve Vukovara

11:35 18. 11. 2020. FoNet | Spomenka Vlatković

VUKOVAR - U Vukovaru će se danas, u posebnim okolnostima zbog pandemije korona virusa, obeležiti 29. godišnjica stradanja toga grada u Domovinskom ratu, čija je odbrana slomljena 18. novembra 1991. godine, izveštava Hrvatska televizija.

Po dolasku na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, državni zvaničnici položiće venac i zapaliti sveću, a molitvu za poginule, ubijene i nestale održaće đakovački i osječki nadbiskup, Đuro Hranić.

Među onima koji će i ove godine Kolonom sećanja, od vukovarske bolnice do 5,5 kilometara udaljenog Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, odati počast žrtvi Vukovara biće i predsednik Vlade Andrej Plenković, uz potpredsednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda, potpredsednika Vlade za društvene delatnosti i ljudska prava Borisa Miloševića, ministra odbrane Marija Banožića, ministarku regionalnoga razvoja i fondova Evropske unije Natašu Tramišak i ministra rada, penzionog sistema, porodice i socijalne politike Josipa Aladrovića. (kraj) lj/sv/dj

Share: