Najbogatiji Krsto Radović

00:10 11. 12. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Podgorica - Šef budvanskog parlamenta Krsto Radović, ako je suditi po imovinskom kartonu koji je predao Agenciji za antikorupciju, najbogatiji je među predsednicima lokalnih parlamenata u Crnoj Gori, jer on i supruga imaju ušteđevinu od 760.000 evra, poseduju nekoliko stambenih jedinica, tri automobila, ali i arsenal lovačkog oružja, prenose danas Vijesti.

Radović, koji je predvodio Demokrate na lokalnim izborima, godinama se bavio građevinskim biznisom i u imovinskom kartonu predočio je sve što on i supruga poseduju.

Prvi čovek budvanske Skupštine opštine, kao i njegov kolega, gradonačelnik Budve Marko Bato Carević, su najbogatiji političari prema podacima iz imovinskih kartona, ali to svakako u stvarnosti nisu, jer njihove kolege iz redova DPS, o kojima su mediji više puta pisali, mnogo su imućniji.

Radović je prijavio da mu je osnovna plata kao predsednika Skupštine opštine Budva 1.190 evra, ali je prijavio i mesečni dodatni prihod od 2.000 evra od izdavanja lokala i turističkih apartmana.

Njegova supruga Slađana, koja je zaposlena u Beogradu, prima platu od 900 evra. (kraj) vip/js/dpv

Share: